BHV tijdens de Covid pandemie

In maart 2020 dachten we na de zgn. intelligente lockdown weer snel terug te kunnen naar de normale situatie. BHV-cursussen werden in die periode dan ook een aantal weken uitgesteld. Zodra het weer mocht zijn de fysieke cursussen weer opgestart, uiteraard rekening houdend met de RIVM richtlijnen, zo houden we 1,5m afstand, hebben we desinfecterende gel en mondkapjes, geven we contactloos les en passen we de oefeningen aan. Zo wordt het Reanimeren door mij voorgedaan zoals het moet, dus compressies en beademen. Cursisten oefenen alles van het reanimeren behalve het beademen.

Inmiddels lijkt het er steeds meer op dat we vaker met vormen van een lockdown geconfronteerd worden, waardoor het geven van fysieke lessen lang niet altijd mogelijk is. BHV is uiteraard nog steeds erg belangrijk, om bij te dragen aan een veilige (werk)omgeving voor klanten/bezoekers, medewerkers en/of collega’s. Als iemand in uw omgeving bijvoorbeeld een hartstilstand krijgt en gereanimeerd moet worden, is het van belang dat u dat onder de knie hebt. En dat geldt voor een hele rij vaardigheden die gericht zijn op levensreddend handelen en het beperken van schade en/of letsel.  Daarnaast is ook de Arbowet nog steeds van kracht en dat geldt ook voor de regels rondom de bedrijfshulpverlening.

Van cursuscentra wordt verwacht dat ze nieuwe lesvormen ontwikkelen zodat cursisten, ook in deze periode, competent blijven. Daarom hebben we ook een online cursus ontwikkeld. We verwachten dat we de komende periode de cursussen soms fysiek kunnen geven, maar ook online of een combinatie daarvan.

We hebben de laatste maanden ons uiterste best gedaan om een online cursus te ontwikkelen die erg toegankelijk is en zoveel mogelijk lijkt op de fysieke les, zoals onze cursisten dat van ons gewend zijn. Zo werken we met audio-opnames en duidelijke demonstratie video’s.

Kortom wij doen er als cursuscentrum alles aan om u als BHV-er, ook nu, competent te houden!

Cursuscentrum 'de Brug' Nederlandse Reanimatieraad Oranjekruis Blended Learning CCV European Resuscitation Council Brandbeveiliging 'de Brug'